Bunătatea oglinda sufletului

Pe data de 06 decembrie,în Gimnaziul Colicăuți a fost desfăşurată  activitatea „Bunătatea oglinda sufletului”, pentru a promova calitatea de bunătate şi omenie  în rândul discipolilor, care trebuie să existe, cu siguranţă, la o personalitate complexă şi pozitivă.

La activitatea organizată de către directorul adjunct pentru educație Lavric Ala, au fost invitați elevi,părinți profesori și personalități din satul natal. Pentru a marca importanţa bunătăţii în viaţa de zi cu zi şi necesitatea de a aprecia bunătatea şi blândeţea în alte persoane, dumneaei i-a invitat la discuție pe parohul Bisericii din localitate Turea Victor,care a menționat despre importanța religiei în dezvoltarea și viața copilului, d.Lavric Tatiana,profesoară de religie care a evidențiat faptul că familia, şcoala şi comunitatea, asemenea unui grădinar, trebuie să se ocupe de educarea fiecărui copil, în mod diferit, căutînd în inima lui punctul accesibil binelui, deoarece educaţia este o lucrare a credinţii şi inimii,iar psihologul școlar Crasnostan Mihail  a spus că bunătatea este liniştea şi pacea pe care o trăim şi din care putem dărui întruna, necondiţionat.

Totodată d,Lavric Ala,a evidențiat unele criterii de a crește și a educa copii sănătoși fără ai supune actului de violență.

Pe parcursul acestor ore, copiii au realizat că bunătatea înseamnă dragoste, toleranţă, dărnicie şi înţelegere. Credem, aşadar, că bobul bunătăţii plantat în sufletul copiilor va rodi frumos şi vor recuceri lumea prin bunătate.